Vi representerer en rekke anerkjente leverandører fra hele verden. 

Fønhus Maskin har overtatt markedsføringen av det omfattende produktprogrammene til ALMAB og BRUKS.

 

ALMAB

Fønhus Maskin AS markedsfører det omfattende produktprogrammet til Almab i Norge. Dette  programmet består  bl. a. av tørr- og råsorteringer, høvlerier, fingerskjøtanlegg og malelinjer.

Les mer …

Sweed Machinery - Båndhuggere

alt

Den amerikanske båndhuggeren SWEED er bygd på nærmere 50 års erfaring av å produsere huggere for krevende industribruk. Den kan kappe forskjellige typer avfall som kabler, stålstenger, wire, plastbånd ol. Og ikke minst det evige skrotproblemet: STÅLBÅND.

Fønhus Maskin AS representerer Sweed i hele Skandinavia gjennom agenter i Sverige, Finland og Danmark. Over 300 maskiner er solgt de siste 10 år. Be om referanseliste.

Les mer …

Iggesund Tools - Barkeverktøy

Iggesund Tools har en lang historie i sagbruksindustrien. Helt siden 1954 har man bl.a. produsert verktøy til barkemaskiner. Hundrevis svenske barkemaskiner over hele verden bruker daglig barkekniver fra Iggessund Tools. Også her til lands har Iggsunds verktøy mange tilhengere. Solid og slitesterkt verktøy er som kjent viktig for en produksjonsbedrift. Fønhus Maskin lagerfører et godt utvalg av Iggesunds produktspekter i Larvik.

Les mer …

UJ Trading - HBS - Barkrivere

 

 

 Fønhus Maskin representerer HBS-riveren via UJ Trading i Norge.

En driftssikker river for bark, røtter, kvistavfall, treavfall, justerved og sponplateavfall med mer.

  • HBS-riveren produseres i 5 ulike størrelser og utstyres etter kundens behov. Materialets oppbygging og rivingsgrad er avgjørende for valg av verktøy i riveren.
  • HBS-riveren er stabilt bygd og meget driftssikker. 

 

Les mer …

C.F.Nielsen/Bogma - Brikettpresser 

CF Nielsen AS

C.F.Nielsen som for en tid tilbake slo seg sammen med Bogma AB tilbyr komplette briketteringsløsninger til industrielle og private kunder over hele verden.
Ut over brikettpresser kan vi også tilby maskiner og utstyr til dosering, transport og pakking.
Fønhus Maskin representerer C.F.Nielsen/Bogma i Norge.

Les mer …

Bruks - Bioenergi i verdensklasse!

BRUKS er den ledende leverandøren av systemløsninger for effektiv produksjon av biobrensel. For eks. flishuggere, hammermøller, transportører, soldløsninger og lavtemperatur flistørke.
Fønhus Maskin forhandler alle produkter i hele BRUKS Groups sortiment for sagbruk og bioenergi i Norge.

Les mer …

Scanhugger - Fliskverner

Scanhugger produserer treknusere og kværner for de fleste behov. Alt av avkapp fra treindustrien til paller og kasser kan flises opp. Maskinene kan også knuse annet materiale enn tre. Maskinene er velegnet til produksjon av flis til brikettproduksjon.

Fønhus Maskin representerer Scanhugger og deres fliskverner i Norge.

Les mer …

PRINZ chainsaw technology - Kjedekappsag 

Prinz har vært leverandør av sagkjeder, kjedekappsager og tilbehør siden 1947. Vår Østerriske leverandør produserer små mobile maskiner og hele kappanlegg for kapping av trelastpakker og rundvirke. Sagkjeder og sverd kan leveres til de fleste fabrikat og lagerføres i Larvik.

Les mer …

Latronix - Laserlys 

LD og LRD laserlysmodellene fra Latronix gir punkter og linjer med svært god synlighet. Noen av modellene leverer linjer med forskjellige farger, noe som gjør at den har flere bruksmuligheter. Dette er i visse tilfeller viktig, for eksempel når en datamaskin skal signalere forskjellige valgmuligheter til operatøren. LRD-serien har en unik konstruksjon med flere laserdioder som gir både bedre synlighet og lengere levetid enn andre konstruksjoner. Latronix har installert flere tusen LD- og LRD-laser hos sagbruk og andre krevende industrier.

Fønhus Maskin representerer Latronix laserlys i Norge.

Les mer …

Medetec - Metalldetektor 

 

 

 "En liten metallbit kan gjøre stor skade".

Den nye generasjon av metalldetektorer fra Medetec har selektiv føling som er sterkt forbedret, og kan nå benyttes på steder hvor man før måtte benytte langt dyrere løsninger. Medetec produserer to hovedtyper av metalldetektorer : QSDM 104 og QSDM 111. Begge beregnet på fast montering i produksjonslinjer.

Fønhus Maskin representerer Medetec i Norge.

Les mer …

Sweden Power Chippers 

Sweden Power Chippers tilbyr komplette løsninger for alle som ønsker å produsere pelletsbrensel. SPC produserer, leverer, installere og vedlikeholde alt som trengs for automatisert produksjon, med alt nødvendig utsyr som pakkeanlegg for stor og liten sekk, skruer og belter, transportbånd, etc.  Fønhus Maskin representerer SPC i Norge.

Les mer …

Valutec - Trelasttørker

Valutec AB

Fønhus Maskin representerer Valutec i Norge. Vi lagerfører også det meste av slitedeler for Valutec, ABB og WSAB-tørker, -og har dessuten et godt sortiment med produkter for kvalitetoppfølging, som fuktighetsmålere og utstyr for tørke/veieprøver etc. 

Les mer …

Wagner Electronics - Fuktighetsmålere 

Wagner, den ledende amerikanske produsenten av fuktmålerutstyr for tre, er representert i Norge av Fønhus Maskin. Wagners system bygger på elektro- magnetiske bølgeteknologi som har vært i bruk i 30 år til dette formål. Det betyr at man ikke behøver å slå elektroder inn i treet, og man unngår dermed defekter i materialet. Målingene går dessuten mye raskere.

Les mer …