Latronix - Laserlys 

LD og LRD laserlysmodellene fra Latronix gir punkter og linjer med svært god synlighet. Noen av modellene leverer linjer med forskjellige farger, noe som gjør at den har flere bruksmuligheter. Dette er i visse tilfeller viktig, for eksempel når en datamaskin skal signalere forskjellige valgmuligheter til operatøren. LRD-serien har en unik konstruksjon med flere laserdioder som gir både bedre synlighet og lengere levetid enn andre konstruksjoner. Latronix har installert flere tusen LD- og LRD-laser hos sagbruk og andre krevende industrier.

Fønhus Maskin representerer Latronix laserlys i Norge.

 

Egenskaper:

  • Diodelaser med lang levetid
  • Robust konstruksjon
  • Høy synlighet selv i lyse lokaler
  • Skarpe og smale linjer selv på lang avstand
  • Kompakt og kraftig kapsling for tung-industrien
  • Rødt, grønt og gult lys som kan skiftes elektriskt
  • CE-merke
Serie Diameter Lengde
LD 20mm ± 0,5mm 115mm ± 5mm
LRD 54,5mm ± 0,5 mm 342mm ± 1mm

 

LD-Laser, rødt lys

LD-laseren har en diameter på 20 mm. De har en robust konstruksjon og er veldig enkel å bruke. Latronix har laget LD-laser i 7 år i ulike modeller som videreutvikles når nye laserdioder er blitt tilgjenelige. De finnes med mange bølgelengder, fra infrarødt 830 nm til lyserødt 635 nm. Av de røde fargene har 635 nm lys den beste synligheten for menneskets øye.

 

Modell Effekt Laserklasse
LD1-635L 1 mW 2
LD3-635L 3 mW 3A
LD6-635L 6 mW 3A

 

LRD-laser, rødt lys

LRD-laseren har en diameter på 45 mm som gjør det enkelt å bytte ut gamle HeNe-laser som også hadde denne diameteren. I LRD-konseptet kan lyset fra flere laserdioder komme på en og samme linje. Dette gjør at effekten av linjen kan økes flere ganger av hva en enkelt diode kan gi.

alt

LRD laserlyset fra Latronix

 

Ved hjelp av denne patentsøkte oppfinnelsen kan også laserstråler med ulike bølgelengde blandes. Man kan for eksempel blande røde og grønne stråler for å få ut en gul stråle om de aktiveres samtidig. Hver farge kan også aktiveres hver for seg. En annen interessant kombinasjon er ståler av kraftig infrarødt lys sammen med synlig rødt lys.

 

Modell Effekt Laserklasse
LRD 6-635L 6 mW 3A
LRD 12-635L 12 mW 3B
LRD 18-635L 18 mW 3B
LRD 24-635L 24 mW 3B
LRD 30-635L 30 mW 3B

 

Fester

alt

Bildet viser justerbare fester for lasterlys. På venstre side BV20 for LD og til høyre BV54 for LRD

 

For mer informasjon se: www.latronix.se