laserlys

Latronix ble grunnlagt i 1984 og har siden utviklet seg til å bli et nasjonal og internasjonalt veletablert selskap innen laserteknologi.

Latronix AB utvikler, produserer og selger industrielle lasere, håndholdte lasermåleinstrumenter og industritilpassede berøringsfrie avstands- og dimensjonsmålesystemer.

Takket være den brede ekspertise innen måleteknologi og avbildning kan komplekse måleproblemer effektivt og med høy nøyaktighet løses.

LD-laseren har en diameter på 20 mm. De har en robust konstruksjon og er veldig enkel å bruke. Latronix har laget LD-laser i 7 år i ulike modeller som videreutvikles når nye laserdioder er blitt tilgjenelige. De finnes med mange bølgelengder, fra infrarødt 830 nm til lyserødt 635 nm. Av de røde fargene har 635 nm lys den beste synligheten for menneskets øye.

LRD-laseren har en diameter på 45 mm som gjør det enkelt å bytte ut gamle HeNe-laser som også hadde denne diameteren. I LRD-konseptet kan lyset fra flere laserdioder komme på en og samme linje. Dette gjør at effekten av linjen kan økes flere ganger av hva en enkelt diode kan gi.

Ved hjelp av denne patentsøkte oppfinnelsen kan også laserstråler med ulike bølgelengde blandes. Man kan for eksempel blande røde og grønne stråler for å få ut en gul stråle om de aktiveres samtidig. Hver farge kan også aktiveres hver for seg. En annen interessant kombinasjon er ståler av kraftig infrarødt lys sammen med synlig rødt lys.