Metalldekotorer

«En liten metallbit kan gjøre stor skade».

Medetec – Metalldetektorer

«En liten metallbit kan gjøre stor skade».

Medetecs produkter ble opprinnelig utviklet av ABB.  Den første generasjonen ble utviklet tilbake på 60-tiden og har siden gradvis utviklet seg til dagens produkt.

Den nye generasjon av metalldetektorer fra Medetec har selektiv føling som er sterkt forbedret, og kan nå benyttes på steder hvor man før måtte benytte langt dyrere løsninger. Medetec produserer to hovedtyper av metalldetektorer QSDM 104 og QSDM 111. Begge beregnet på fast montering i produksjonslinjer.

QSDM 104A er et enkelt og robust apparat som kan oppdage stykker av metall med en størrelse ned til 2 % av den ekvivalente diameter av det gjennomsøkte materialet.

QSDM 104 består av en elektronisk enhet, en terminalboks og en eller to søkeenheter. Den blir brukt i forskjellige industrier og prosesser. En typisk montasje er under et transportband.

Med Medetec metalldetektor QSDM 111, som er spesielt beregnet på sagbruk, vil uønsket metall som spiker bli oppdaget også inne i stokken.

QSDM 111 tilbyr en enkel og pålitelig prosess som ikke hefter produksjonen. Derimot vil dette føre til betydelig reduksjon i kostnader i forbindelse med reparasjoner og ødelagte maskiner og for eksempel skader på sagblad. Og ikke minst vil man kunne redusere den kostbare stopptiden.

Metalldetektor QSDM 111 oppdager alle typer metall, og er spesielt egnet hvor bitene er små og det er behov for stor følsomhet.

Metalldetektor QSDM 111 består av to hoveddeler: Gjennomsøkingsenheten og en elektronisk enhet

Metron-VT er en smart løsning for direkte montering i vibrasjonsbrett. Serie VT integreres enkelt i alle typer vibrerende takrenner. Metalldetektorer i Metron-VT-serien krever ikke en ekstra metallfri sone (MFZ). På grunn av minimale installasjonskostnader kan du enkelt gå på investeringsbudsjettet uten å måtte akseptere dårligere kvalitet.